nefér jednání

Diskuze » Negativní příhody

Eva (autor tématu) 1 před rokem

Musím bohužel upozornit, ze uživatel Johana Češková nejedná vždy zrovna fér, po konkrétní nabídce možností k předání věci přestala komunikovat, ozvala se až po dvou dnech s tím, že jí to utnutí komunikace tímto způsobem připadá v pořádku, je tu někdo, kdo její také vysvětlení sdílí?

Ondřej Beránek 95 před rokem

treba ja. kdyz se neozyvaj davam dalsim. stejne tak kdyz nerekne prijdu tolikateho v tolik tak to neberu jako zamluvene.

Eva (autor tématu) 1 před rokem

tomu rozumím, ale v tomto případě to bylo naopak, reagovat přestal nabízející, nikoliv zájemce, a to dokonce poté, co už zájemce potvrdil nejbližší možný nabídnutý den i čas předání...

Andrea P. 3 před 10 měsíci

Ja musim rict; ze to chapu. Mne treba napsalo na nejakou nabidku asi 30 lidi. Neni v mych silach odpovedet vsem. S nekolika jsem zacala konverzaci; ale pak jsem musela spechat kvuli odjezdu. Takze kdyz mi jedna pani poslala telefon a nabidla se; ze jede hned; nevahala jsem ani minutu. Chtela jsem tem par, co jsem s nimi zahajila komunikaci, jeste odepsat. Nevedela jsem, ze kdyz to oznacim jako darovano; ze mi ta komunikace k inzeratu zmizi, takze jsem ani nemohla napsat primo tem lidem; ze uz j to darovano. Navic jsou ty odpovedi pro me hodne neprehledne. Nemam cas to studovat. Kdyz uz se rozhodnu neco darovat, rozhoduje rychlost a ze je to mily clovek … vetsina tech veci pro me ma sentimentalni hodnotu; takze rozhoduji vetsinou srdcem. U me nerozhoduje, kdo napsal prvni a kdo na to nejvic tlaci.

helena 41 před 9 měsíci

Já souhlasím s paní Evou. Nikdo nikoho nenutí, ať komunikuje s 10 zájemci. Lze počkat několik hodin od zveřejnění inzerátu, pak se podívat, kdo mi napsal. Jednoho si vybrat a prostě se s ním domluvit. A pokud v případě paní Evy už došlo i na potvrzení termínu předání, tak je to opravdu hrubé jednání. A není to v pořádku. Vždy lze slušně napsat, že jsem věc dala někomu jinému atd. Ono se na to stačí podívat z druhé strany, jak by bylo vám, kdybyste se s nabízejícím aktivně domlouvali na předání, a on by to najednou utnul, nebo řekl, že to dal někomu jinému. Vsadím se, že byste byli docela naštvaní, protože byste strávili čas domlouváním termínu, řešením, jak se k nabízejícímu dostanete, přehazováním věcí ve svém diáři, abyste vyhověli nabízejícímu atd. a on by domlouvání najednou utnul a nic (ani vysvětlení, ani omluva). To, že vám ten člověk v klidu vzal čas a energii a ani se neobtěžuje se omluvit nebo to vysvětlit, to není slušné jednání. A pro paní Andreu P. - i když označíme věc jako darovanou, tak lze s "neúspěšnými" zájemci konverzovat - v sekci zprávy, je hned nahoře nabídka - "aktivní" a "archivní" - zprávy týkající se jednoho inzerátu (pokud věc byla darována a tudíž inzerát ukončen) se totiž automaticky přesunou do sekce "archivní", ale tam je můžete najít a lidem napsat.