vše za odvoz - pošli přes balíkovnu

Diskuze » Negativní příhody

ivana tichá (1) (autor tématu) 0 před 2 roky

Já má zkušenost, že si pán zboží rezervoval, strašně spěchal kdy může vyzvednozt a pak mi poslal kód že mu mám zboží zabalit a donést na balíkovnu, že mě nechce zdržovat. Někteří asi nepochopili co znamená za odvoz

Marketa 32 před 2 roky

to my ani tolik nevadi, myslim poslat veci, spis me stve kdyz si zamluvi veci co vazi pomalu 5kg, to pak fakt nikam nenesu...

petra šťastná (1) 4 před 2 roky

Milá paní Ivano, to je bohužel proto, že ne všichni jsou z Prahy, kde se nabízí nejvíc věcí. Dejte si tu práci a podívejte se, co se nabízí např. v Pardubicích a co v Praze. Odeslání Balíkovnou/Zásilkovnou je pro hodně lidí velké ulehčení a to oboustraně - pro příjemce odpadá dlouhá cesta za předmětem, který nedosahuje ceny, aby se tam vůbec vyplatilo zajet a pro odesílatele odpadá dlouhé čekání a domlouvání se, kdy kdo může přijít, kdy já budu/nebudu doma, pak to odřekne nebo si vůbec nepřijde a jede to celé nanovo. Děkuju za všechny lidi, co jsou ochotni daný předmět poslat Zásilkovnou. Je to stojí danou věc pouze zabalit a odnést na nejbližší Zásilkovnu, což je často obchod kousek vedle. Můžou si to načasovat jak chtějí sami a nemusí si nikoho cizího pouštět do baráku. Takže tak.

rakapka 36 před 2 roky

Tak já třeba s Petrou vůbec nesouhlasím.. Dávám za odvoz už třetí rok, a nechápu co myslí tím 'pouštením si cizích lidí do baráku' - zájemce zazvoní, otevřu dveře, věc mu před vchodovými dveřmi předám a za pět vteřin je vyřízeno. Do bytu mi nikdo nechodí.
Naopak balit veci do balíku, a někam je nosit, to je je už ztráta času a opruz, nemluvě o tom, že se balík může vrát nevyzvednutý (vzhledem k nespolehlivosti zájemců dost velká pravděpodobnost). To už to raději řeším stylem že popelnice je blíž než pošta.
Může se stát že někdo něco nabízí, a nenajde zájemce ze svého města, a někomu z daleka by se předmět hodil, pak je možné se domluvit, ale mělo by to být spíš výjmečné, a výlučně se souhlasem dávajícího.
A ne jednání stylem - chci to a pošli mi to! Myslím že názezev servru ZA ODVOZ mluví sám za sebe. Kdo to nechápe, nemá tu co dělat.

Akela 588 před 2 roky

Souhlasím s rakapkou. Sama jsem lidem posílala balíky, některým i několikrát přes zásilkovnu. Že to nestojí nic jen to tam odnést není pravda. Musíte shánět krabici, musíte za vlastní peníze koupit lepenku a věnujete tomu hodně času protože ne každá má zásilkovnu u nosu. A některé balíky 5 kg tahat pěšky také není žádná slast.Navíc ještě výplňový materiál se také musí sehnat.Nosit to ještě na poštu je větší horor. Předpisové balení, nemůžete použít to co v zásilkovně, je to daleko, čeká se tam třeba půl hodiny než přijdete na řadu atd. Přes poštu jsem také několik zásilek ze začátku lidem zde poslala,ale upustila jsem od toho. Ráda lidem vyhovím,ale.....

Josef Lišák Turek 70 před 2 roky

Lenoši! Krabice není nikdy větší problém. Sám sem tam nemám a tak slepím z toho, co zrovna je - trocha kreativity nikdy neuškodí a potrénujete si mozky. Tedy rozhodně bych se netahal ani pro kompletní retro počítač několik set kilometrů dálkovou dopravou. Je tu i riziko, že vám darující v půlce cesty sdělí, že předmět již nemá či se jinak vymluví. Jízdenka / místenka vyjde na víc, než zásilkovna.

Určitě bych uvítal, kdyby se mi někdo táhl s pár krabičkama disket na zásilkovnu či balíkovnu - není problém objednat obojí a předat kód a pokud to máte někde při cestě, tak proč se tam nezastavit. Sám posílám věci zásilkovnou či balíkovnou pomalu ob den. Člověk se i projde, nadýchá se čerstvého Pražského smogu a zanadává si na dopravu, že ano...

Ondřej Beránek 95 před 2 roky

kateřina jungwirthová (1) 8 před 2 roky

Mně to nevadí. Záleží jak u čeho. Balíků posílám hromadu, kvůli mým charitativním projektům, takže lepenku a krabice mám doma vždy. Chápu, že někdo vůbec. Kdybych doma nic neměla a obtěžovalo by mě to, řekla bych jednoduše ne. Stejně jako ne, nemám blízko Balíkovnu, nepojedu půl hodiny s přestupem kvůli balíku, ale ano, mám vedle v ulici zásilkovnu, nevadí mi to. Kdybych měla balit něco složitějšího, asi by se mi to nevyplatilo, ale nějaké jednoduché věci, kterých se ráda zbavím, tak ráda pošlu. A pokud je to složitější balení nějaké věci, přijde mi i ok si říct třeba pár korun na izolepu, pokud už jí kupujete jen kvůli tomu, to už záleží na dohodě se zájemcem a o jakou věc jde.

Akela 588 před 2 roky

Martina 131 před 2 roky

Hodně dotazů je také na to,jak poslat a vybrat balíček. Instruktážní videa jsou na YouTube např:
https://www.youtube.com/watch?v=gGM4kaAPxNM

Martin Poljak 3 před 2 roky

"Krabice není nikdy větší problém. Sám sem tam nemám a tak slepím z toho, co zrovna je - trocha kreativity nikdy neuškodí a potrénujete si mozky."

To je opravdu úvaha nad zlato. Mozek si trénuji denně jinde a ještě ke všemu v čase, který mi platí tak, že příjemce by si za to, co mě bude stát balení zásilky a odnos někam na poštu mohl koupit většinu toho, co rozdávám tak desetkrát a nové. To mu mohu rovnou místo předmětu poslat tisícovku převodem na účet a vyjde mě to levněji. Ne, takhle svět opravdu nefunguje. Za odvoz dávám třeba já věci skutečně proto, že si je příjemce odveze protože on čas (nejspíš) má, já ne.

MarkétaR 11 před 2 roky

Pokud by šlo o výměnu swap vzájemný a ten člověk by nabízel něco, co by se mi také hodilo, tak bych na to přistoupila a bylo by to pak vzájemně nějak přínosné. V opačném případě, kdy po mně chce někdo poslat zboží a ještě navíc v profilu vidím, že ten člověk nic nedaroval, tak z toho nemám moc dobrý pocit. Takže filtruji profily a následně se třeba i podívám, jestli by to bylo výhodné pro obě strany jinak jen a pouze za odvoz/osobní převzetí. Ale chápu, že to někdo má jinak a je to koneckonců každého věc. Jestli se někdo rád dobrovolně namáhá s balíčky nebo ne.

NoxArt 6 před 2 roky

Nechal bych to na nabízejících, někdo s tím problém má a někdo ne.
Nicméně vztahy by měly být rovnocenné. Za mě pokud já něco daruji, tak po mně k tomu ještě chtít sehnat/koupit si krabici, výplňový materiál, pásku, zabalit to, popsat, donést na poštu, hodinu čekat ve frontě ... to mi přijde trochu moc. Smysl serveru (jak ho chápu aspoň jako nově příchozí) je v tom, že darující nabízí nějaký předmět a darovaný za to platí nějakou svou snahou, např přijít si pro to.
Pokud není, tak by mi přišlo fér, aby za to daný člověk zaplatil. Ale to už pak můžeme jít rovnou na Aukro, které je na to určené